Tanım: Fındık ağacı (Corylus avellana L.. Corylus colbina) meyvesinin tüm besin değerlerini koruyarak, ısıl işlem uygulanmadan sadece mekanik yöntemle elde edilen yağdır.
Menşei: Türkiye
Paketleme: 250 ml – 500 ml – 1 L cam şişe
Kullanım Alanları: Direkt tüketime uygundur. Sıcak ve soğuk yemeklerde, salatalarda, kızartmalarda, gurme lezzetlerde ve tatlılarda kullanılabilir.
ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ
|
100 mL için
|
1 porsiyon için (10 mL)
|
1 porsiyon için RA *
|
Enerji Değeri (kj / kcal)
|
3429 / 819
|
343 / 82
|
% 4
|
Yağ (g)
|
91,0
|
9,1
|
%13
|
– Doymuş yağ (g)
|
7,0
|
0,7
|
% 4
|
– Tekli doymamış yağ (g)
|
73,1
|
7,3
|
|
– Çoklu doymamış yağ (g)
|
10,0
|
1,0
|
|
Karbonhidrat (g)
|
0,0
|
0,0
|
|
– Şekerler (g)
|
0,0
|
0,0
|
|
Lif (g)
|
0,0
|
0,0
|
|
Protein (g)
|
0,0
|
0,0
|
|
Tuz (g)
|
0,0
|
0,0
|
|
E vitamini (mg)
|
36,0
|
3,6
|
% 30
|
*Omega-3 (mg)
|
41
|
|
|
* Değerler ortalama bir yetişkinin Referans Alım Düzeyini belirtir. (8400 kj / 2000 kcal)
|
Soğuk sıkım fındık yağı; Karadeniz’in altın değeri olan en kaliteli fındıklardan, soğuk pres yöntemi kullanılarak elde edilmektedir. Koruyucu ve katkı içermez. Isıl işlem uygulanmadığı için fındığın tüm besin değerlerini ve vitaminlerini korur.
Fındık yağı; içerisindeki zengin vitaminler, mineraller ve değerli yağ asitleri ile besleyici ve sağlıklı bir besin kaynağıdır.
Yüksek oranda E vitamini, omega-3 ve doymamış yağ asiti içerir. Oleik asitçe (Oleik asit bir doymamış yağdır) zengindir.
Yüksek kolesterol koroner kalp rahatsızlıklarının gelişiminde bir risk faktörü olduğu için günlük beslenmede, doymuş yağların, doymamış yağlar ile yer değiştirmesiyle normal kan LDL kolesterol konsantrasyonlarını koruması önemlidir.
Soğuk sıkım fındık yağını eşsiz aroması, kokusu ve tadı ile soğuk ve sıcak yemeklerde, salatalarda, tatlılarda ve gurme lezzetlerde kullanabilirsiniz. Sağlığınız ve damak zevkiniz için %100 fındıktan, besleyici yağınızı ürettik.
Fındık yağını kullanın, ailenizle lezzetli ve sağlıklı günlerin tadını çıkarın. Afiyet olsun…